Tervetuloa henkilökohtaisesti ohjattuun hiljaisuuden retriittiin 24.-27.8.!

tyson-dudley-107701.jpg


24.8.-27.8.
Perheniemen opisto, Iitti

Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne, johon yhdistämme halukkaille bibliodraamatyöskentelyä.

Ignatiaanisessa rukousperinteessä on keskeistä se, ettei mikään elämän osa-alue ole hengellisyyden ulkopuolella. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista eli eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa.

Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä ehtoollisjumalanpalveluksesta ja ruokailuista. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä, sekä vapaaehtoisesta bibliodraamatyöskentelystä.

Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Retriitissä tapahtuva vuoropuhelu on osanottajan ja Jumalan välistä, ohjaaja auttaa sen tunnistamisessa. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajan kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.

Tässä retriitissä voivat halukkaat toteuttaa yhden rukoushetken osallistumalla bibliodraamatyöskentelyyn. Bibliodraama on erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin eläytymistä Raamatun tekstiin.

Ohjaajan ohjaamana sukellamme yhdessä Raamatun maailmaan. Näin Raamatun teksti avautuu eri lailla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Siitä voi kukin hiljaisuudessa jatkaa itselle sopivalla tavalla ja keskustella vielä halutessaan kahden kesken ohjaajaansa tavatessaan.

Ignatiaaniset ohjaajat:

pastori, psykoterapeutti Eva Kanerva
psykologi Marja Vuorinen
muusikko Maisa Kumpulainen


Bibliodraama- ja retriitinohjaaja:

psyk.sh, diakonissa Ulla-Maija Kyrölä


Hinta:

275 € sisältäen retriitin sekä täysihoidon (majoitus omin lakanoin 1 hh sekä ruokailut)

Ilmoittautuminen:

Perheniemen verkkosivuilla viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia.

Tiedustelut:

opisto(at)perheniemi.com tai puh. 05 757 4100 tai eva.kanerva(at)sininauha.fi tai puh. 050 5759 223

Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.