Opettele antamaan ensiapua mielenterveyden häiriöihin

colorful-1320721_1280.png

Sininauhaliitto järjestää yhdessä Kan ry:n kanssa Mielenterveysseuran lanseeraamia Mielenterveyden ensiapu®2 -koulutuksia. Ne on tarkoitettu jäsenyhteisöillemme helpottamaan mielenterveyden häiriöiden tunnistamista vapaaehtoisten, vertaisten ja työntekijöiden kesken.

Kursseista saamamme palautteen mukaan mielenterveydelliselle osaamiselle kansalaistaitona ja oman työn tukena on kysyntää. Mielenterveyden ensiapu®2 -kurssin käyneet ovat sanoneet yleisimpien häiriöiden tunnistamisen sekä ensiavun askeleiden soveltamisen helpottuneen.

Tietouden lisääntyminen mielenterveyden häiriöistä vahvistaa ja voimaannuttaa sekä vaikuttaa myös omiin asenteisiin vähentämällä ennakkoluuloja, joita mielenterveyden häiriöihin saatetaan liittää.

Koulutuksessa osallistuja
 

 • Saa tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja niiden oireista.
 • Saa valmiuksia tarjota apua ja ohjata hoitoon.
 • Oppii soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita.
   

Koulutuksessa käsitellään seuraavia häiriöitä ja niiden ensiapua:
 

 • Masennus
 • Ahdistuneisuus
 • Psykoosi
 • Päihdeongelma
 • Mielenterveyden kriisit
   

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä ja niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta.

Koulutusaikataulu

8.-9.2. Pieksämäen ViaDia ry

23.-25.2. Keiteleen helluntaiseurakunta

Kouluttajina toimivat kristillisen vertaistoiminnan kehittäjä Jenni Tuulensuu Sininauhaliitosta sekä aluekoordinaattori Timo Katto Kan ry.stä.

Järjestämme kursseja (14 t) jäsenyhteisöjemme tarpeiden mukaan. Otathan yhteyttä, jos Mielenterveyden ensiapu olisi juuri teidän yksikössänne tai alueellanne ajankohtainen ja tarpeellinen.

Jenni Tuulensuu
p. 050 314 1880


Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.