vankilaretriitti_2017.jpg

Naisvangeille: Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti
– sisäinen pyhiinvaellus

Kuka sinä olet? Mitä sinä kaipaat? Mikä on sinulle pyhää? Retriitti on matka, jossa sinun on mahdollista pohtia kaikkia elämäsi osa-alueita. Retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen ohjaus. Pohjana on vanha rukousperinne, jossa omaa elämää saa peilata turvallisesti raamatuntekstien valossa, koulutettujen ohjaajien kanssa.

Retriittiin 28.6.–5.7.2017 voivat hakeutua Suomen vankiloissa rangaistustaan suorittavat naisvangit. Retriitti järjestetään Hämeenlinnan vankilassa erillisellä naisten avo-osastolla, jonne valitaan korkeintaan kahdeksan osallistujaa. Jokaiselle on varattu oma selli. Osallistujien ja ohjaajien käytössä on yhteisten tilojen lisäksi myös sisäpiha ulkoilua ja mietiskelyä varten. Ohjaajina toimivat luterilaisen kirkon papit, joilla on sielunhoidollinen ja psykoterapeuttinen koulutus sekä erityiskoulutus henkilökohtaisten retriittien ohjaamiseen.

Yhteinen ohjelma muodostuu ruokailuista ja yksinkertaisesta päivittäisestä ehtoollispalveluksesta. Kunkin osallistujan henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä ja keskusteluista, joita jokaisella osallistujalla on oman ohjaajansa kanssa kerran päivässä. Retriittiin voi asettua turvallisesti - osallistuja saa tietoa ja opastusta pitkin matkaa retriitin varrella.

Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajan kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta sitoutuu. Hiljaisuudessa pidättäydytään keskinäisestä juttelusta, television katselusta, puhelimen käytöstä ja kirjeenvaihdosta.

Retriitti toteutetaan Hämeenlinnan vankilan ja Sininauhaliiton yhteistyönä. Tervetuloa pyhiinvaellukselle itseen!

Vankilaretriitin esite (pdf) »

Lisätiedot:

Eva Kanerva
projektipäällikkö, perhepsykoterapeutti
Puh. 050 575 9223
eva.kanerva(at)sininauha.fi

Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.