Hengellisyys vertaistoiminnassa

Hengellisyys on läsnä kristillisessä vertaistoiminnassa monin eri tavoin. Kaikissa ryhmissä ei välttämättä aina käsitellä hengellisiä kysymyksiä eikä hengellisyys ole sanoitettuna läsnä. Toiminta kuitenkin perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, jossa otetaan huomioon ihmisen hengellinen ulottuvuus fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen rinnalla. Kristillisessä vertaistoiminnassa hengellisten kysymysten käsittelyyn on aina mahdollisuus.

Elämän syvien kysymysten tutkimista yhdessä

Kristillisessä vertaistoiminnassa on mahdollista käsitellä hengellisiä kysymyksiä yhdessä pohtien ja tutkien, tasavertaisina matkakumppaneina elämässä. On myös mahdollista käsitellä arjen moninaisia asioita hengellisestä näkökulmasta, kunkin omilla ehdoilla.

Usein vertaistoiminnassakin, kuten elämässä yleensä, päiväkohtaiset huolet, toimeentulo, asuminen, välittäminen läheisistä sekä omasta terveydestä ovat ensisijaisia käsiteltäviä asioita. Mutta vertaistoiminnassa on mahdollista ihmetellä yhdessä myös elämän syviä kysymyksiä: Mikä antaa elämääni tarkoitusta? Miten täytän tyhjyyden tunteeni? Miksi minun ympärilläni on niin paljon kärsimystä ja kuolemaa? Mikä tuo iloa?

 

Jumalan kasvojen edessä olemme kaikki vertaisia keskenämme.

Kristinusko on vertaisuutta Jumalan lapsina.

Vertaisuus Jumalan edessä on kristinuskon ydintä.

Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on valtakunnallinen asiantuntija ja toimija päihteisiin sekä syrjäytymiseen liittyvissä kysymyksissä. Liitolla on 92 jäsenjärjestöä, jotka tekevät auttamistyötä kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta.